2 Afetzede Lisans Öğrencisine TÜBİTAK BİÇABA Burs Desteği

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketinin etkilediği 10 ilde yaşayan ve affetten doğrudan etkilenen öğrencilerin ve araştırmacıların eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin aksamaması için TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı kapsamında, bölümümüzde Dr. Cenk KAYHAN’ın proje yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Yeni Kataloglanmış Bazı Açık Yıldız Kümelerinde Değişen Yıldız Keşfi ile Küme Parametrelerinin Belirlenmesi (AYKDY)” ile bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet TANRIVER'in proje yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Sıcak Bileşenli Çift Yıldız Sistemlerinde Yıldız Rüzgarlarının Terminal Hız Değişiminin Araştırılması" adlı projeler 2694 proje arasından seçilerek 1317 lisans öğrencisi arasından Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri’nde lisans eğitimine devam eden iki öğrenci burs almaya hak kazanmıştır.

Araştırmacılarımıza depremzede öğrencilerimize destek oldukları için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığı

11 Nisan 2023 Salı