IAU/I-HOW Radio Astronomy 2023

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) Türk Astronomi Derneği (TAD), İran Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (IPM) tarafından “Uygulamalı Radyo Astronomi Çalıştayı” düzenlendi. Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalışataya CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Ayyıldız, Astronom ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, yıldız  galaksi oluşumu ve evrimi, yıldızlararası ve galaksiler arası ortam gibi konularda akademik sunumlar ile devam etti. İki hafta sürecek olan çalıştay'a orta ve batı asyadan toplmada 30 lisansüstü öğrenci katıldı. Çalıştayda Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İngiltere, Güney Afrika, Almanya, İtalya, İspanya ve Türkiye'den toplam 11 eğitmen görev almıştır.

İki hafta boyunca 09:30 - 18:00 arasında devam eden çalıştay 15 Eylül günü tamamlanmıştır.

Çalıştay sonrasında yapılan katılımcı anket sonuçlarında katılımcıların tamamı çalıştaydan memnun kaldıklarını belirtirken, anket katılanlarının %85'i çalıştayın mükemmel bir şekilde organize edildiğini ve derslerin yararlı olduklarını bildirmişlerdir.

15 Eylül 2023 Cuma