SUNUŞ————

Bölümümüz, okul öncesi, ilk öğretim ve orta öğretim öğrencilerinin astronomi ve uzay bilimleri konularına yönelik eğitimine katkı sağlamayı kendine ilke edinmiştir. Astronomi, astrofizik, uydu ve uzay bilimlerinin çeşitli alanlarında uzmanlaşmış olan bölümümüz öğretim üyeleri tarafından hazırlanan seminer ve etkinlikler, öğrencilerin sınıf dışı eğitim faaliyetlerine destek vermeyi hedeflemektedir. Bu amaca yönelik olarak hazırlanan konu kapsamları, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 2017 yılı ilköğretim-orta öğretim programları için belirlediği eğitim öğretim müfredatına uygun olarak hazırlanmıştır.

ERCİYES KOLEJİ

Erciyes Koleji, 9 Ekim 2017 tarihinde Erciyes Koleji konferans salonunda Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. İbrahim Küçük’ü ağırladı. Fen Bilgisi dersi ilk ünitesine bağlı olarak 5.sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik düzenlenen seminerde güneş, dünya ve ay hakkındaki bilgilendirmeler yapıldı. Tüm veli ve öğrencilerin ilgiyle izlediği seminerde keyifli vakitler geçirildi.

BESİME ÖZDERİCİ İLKOKULU

ERÜ AUBB 17 Ekim 2017 tarihinde Besime Özderici İlkokulu 5. Sınıf öğrencilerini ağırladı. Konferans Salonumuzda Bölüm öğretim elemanımız Dr. Mustafa Kürşad YILDIZ tarafından kendilerine Güneş Sistemi, Gezegenler ve Evren hakkında bilgiler verildi.

YENİ NESİL KOLEJİ

ERÜ AUBB 18 Ekim 2017 tarihinde Yeni Nesil Koleji Ortaokul öğrencilerini ağırladı. Konferans Salonumuzda Bölüm Başkanımız Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK tarafından kendilerine Güneş Sistemi, Gezegenler ve Evren hakkında bilgiler verildi.

BESİME ÖZDERİCİ ORTAOKULU

ERÜ AUBB 19 Ekim 2017 tarihinde Besime Özderici Ortaokul öğrencilerini ağırladı. Konferans Salonumuzda Bölüm Başkanımız Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK tarafından kendilerine Güneş Sistemi, Gezegenler ve Evren hakkında bilgiler verildi.

ALPASLAN İLKOKULU

ERÜ AUBB 24 Ekim 2017 tarihindeAlpaslan İlkokulu 5. Sınıf öğrencilerini ağırladı. Konferans Salonumuzda Bölüm öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. İnci AKKAYA ORALHAN tarafından kendilerine Güneş Sistemi, Gezegenler ve Evren hakkında bilgiler verildi.

ERCİYES KOLEJİ OKUL ÖNCESİ SINIFI

ERÜ AUBB 25 Ekim 2017 tarihinde Erciyes Koleji Okul Öncesi öğrencilerini ağırladı. Konferans Salonumuzda Bölüm öğretim elemanımız Dr. Mustafa Kürşad YILDIZ tarafından kendilerine Güneş Sistemi, Gezegenler ve Uzay hakkında bilgiler verildi.

İSTEM KOLEJİ

İSTEM Koleji, 26 Ekim 2017 tarihinde İSTEM Koleji konferans salonunda Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. İbrahim Küçük’ü ağırladı. Fen Bilgisi dersi ilk ünitesine bağlı olarak 5. ve 6.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde güneş, dünya ve ay hakkındaki bilgilendirmeler yapıldı. Yoğun ilginin olduğu seminerde öğrencilerin meraklı soruları eşliğinde ilginç ve keyifli vakitler geçirildi.

ERCİYES İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI

Erciyes İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencilerine, 09 Kasım 2017 tarihinde Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Nurten FİLİZ AK tarafından dünya ve ay hakkındaki bilgilendirmeler yapıldı. Yoğun ilginin olduğu etkinlik sonunda minik öğrencilerin meraklı soruları eşliğinde teleskopla Güneş gözlemi yaptırıldı.